Wegen met zegen

Vertrekceremonie:

elke 3e zaterdag van de maand 8.30-9 u: 

Deelname gratis

20 april

Aanmelden: www.wegenmetzegen.nl


Tevens kan voor groepen die de Wegen met Zegen pelgrimsroute willen lopen op andere dagen en op aanvraag een vertrekceremonie en/of aankomstceremonie gegeven worden.

Pelgrimskapel

Elke dag open van 9.00 tot 17.00 uur voor pelgrims en voor iedereen die in stilte wil zijn en-of een kaarsje willen opsteken.


Prijs

De meerdaagse wandelroute ‘Wegen met Zegen’ is bekroond met een prijs van de gemeente Lingewaard. Wethouder Aart Slob gaf de jaarlijkse monumentenprijs woensdag aan San Damiano, de stichting die de route de afgelopen jaren ontwikkelde.Met de monumentenprijs wordt ieder jaar waardering uitgesproken voor mensen of organisaties die zich in Lingewaard inzetten voor het behoud van monumenten, om verval te voorkomen en de historische waarde te bewaren voor toekomstige generaties.155 kilometer‘Wegen met Zegen’ kent een lengte van 155 kilometer en bestaat uit elf wandelingen door de gemeenten Lingewaard, Overbetuwe en Nijmegen. De route voert de moderne pelgrims naar tientallen eeuwenoude kerken en verscholen kapellen, maar ook door boomgaarden en parken, langs rivieren en over dijken.De naam ‘Wegen met Zegen’ is een knipoog naar de vele zegen en sloten die je in de Betuwe kunt vinden. In mei 2022 is de route officieel in gebruik genomen. Het startpunt is de Pelgrimskapel in onze kerk, maar wandelaars kunnen ook starten bij het Dominicanenklooster in Huissen. De beschermheilige van de route is de heilige Werenfridus, ook de beschermheilige van Elst.

Pelgrimsroute 

Wegen met Zegen

Deze wandelroute leid je langs bijzondere plekken in Nijmegen en de Betuwe.