Interieur


Antonius van Paduagemeenschap Nijmegen


Interieur


Zij-altaren

De kerk heeft vier zij-altaren. Het Sacramentsaltaar is ontworpen door Piet Gerrits en gemaakt in de ateliers van de firma Gebr. Erkens.

Het Sint Antonius altaar is ontworpen door de architect Pierre Cuijpers uit Amsterdam. De mensa en de kapitelen, de altaartreden en kaarsenbanken zijn van gepolijst Belgisch graniet. De vier kolommen, waarop de mensa rust, zijn van groen marmer. Het marmeren mozaik-tafereel verbeeldt de Heilige Antonius als patroon van de kerk. Het is ontworpen door Piet Gerrits.

Het Maria altaar is een kopie van het Antonius altaar. Alleen is voor dit altaar rood marmer gebruikt.

Het Sint Josef altaar is afgebroken om plaats te maken voor een doopkapel met een stenen doopvont. De wanden zijn beschilderd door Wim van Woerkom.
 
.Kruisweg


De kruiswegstaties dateren uit 1951 en zijn een geschenk van de parochie aan pastoor Van Dijck.


In onderstaande diashow kunt u a
Priesterkoor


In 1961 werd het priesterkoor aangepast aan de ontwikkelingen in de Eucharistie -de priester ging voor met zijn gezicht naar de gemeenschap. Het oude priesterkoor werd uitgegraven. De preekstoel en de oude communiebank werden gesloopt en het huidige marmeren altaar werd geplaatst. In dit altaar zijn de relikwie├źn van de martelaren Florus en Maximianus ingemetseld.Copyright 2014 Antonius van Paduaparochie Nijmegen