Over ons

Ontmoeten en verbinden

De kerk zonder toren aan de Groesbeekseweg is het huis van de parochie H. Antonius van Padua. Een bonte verzameling mensen rond het goede nieuws van Jezus Christus. Elke week komen we bij elkaar om stil te zijn, te luisteren, te bidden, te zingen en te vieren dat God nabij is. Maar ook om elkaar te ontmoeten, in lief en leed.

Kerk-zijn en kerkgebouw hangen bij de Antonius van Paduakerk nauw met elkaar samen. God ontmoeten vraagt om aandacht, sfeer, stilte. Het kerkgebouw helpt daarbij.

Doop, huwelijk en uitvaart

De vieringen bij doop, huwelijk en uitvaart hebben hun eigen plaats in de kerk. Samen met de familie wordt de liturgie samengesteld, de lezingen uitgekozen en de muziek bepaald, wat deze vieringen een heel persoonlijk karakter geeft. De parochie helpt bij het vinden van een vorm om vreugde of verdriet te beleven in het huis van God.

Activiteiten

Leven in een buurt betekent oog hebben voor de buurt. Vanuit de vele werkgroepen in onze parochie ondernemen wij allerlei activiteiten voor mensen die onze aandacht nodig hebben. Speciale aandacht is er voor vluchtelingen, dak- en thuislozen en cliënten van de Voedselbank.

Wilt u ook graag op de een of andere wijze uw steentje bijdrage? U bent van harte welkom in een van de werkgroepen óf gewoon om als vrijwilliger losse hand- en spandiensten te verlenen. U kunt met ons contact opnemen. 

Koren

Gregoriaans koor

Het Gregoriaans koor heeft 12 zangers. Dirigent is Sander Ram. Het koor zingt elke laatste zondag van de maand en op enkele kerkelijke feestdagen: de dagmis van Eerste Kerstdag, Palmzondag en Witte Donderdag en op verzoek bij uitvaarten. Belangstelling? Wekelijkse repetitie op donderdag van 19.30 / 20.30 uur. Altijd welkom.

Paduakoor

Het Paduakoor is het gemengd koor en telt ongeveer 26 leden. Paul Keijsers is onze enthousiaste dirigent. Het koor zingt iedere tweede zondag van de maand, Kerstnachtmis en de Paaswake. Naast het zingen is er twee maal per jaar een kooretentje. Het koor repeteert iedere maandag vanaf 19.30 in het parochiehuis.

Larissa

Larissa zingt tijdens uitvaarten en huwelijken en wanneer een maand 5 zondagen telt, ook tijdens de viering. Het is een klein groepje zangers onder leiding van Ans Asberg. Het koor repeteert om de paar weken op vrijdagmorgen.

Huis van God

Huis van de buurt

Huisbezoek


Wilt u graag bezoek ontvangen vanuit de parochie? Dat kan! Leden van de ziekenbezoekgroep bezoeken regelmatig mensen in de buurt. U kunt contact opnemen via:

Josette.lenders@gmail.com