Concerten

Bijzondere akoustiek

Door de zeer bijzondere akoestiek is de Antonius van Paduakerk een gewilde plaats voor concerten. Met name leent het gebouw zich bijzonder voor koorconcerten.

De beroemde Engelse ‘Tallis Scholars’, 'Mnemosyne', het 'Nederlands StudentenKamerKoor', ‘Nationaal Jeugdkoor’, ‘Alphons Diepenbrock’, om maar eens een paar te noemen. Ook maakte de KRO weleens  een aantal opnames voor radioprogramma’s en CD-producties.

Nevenfunctie kerk

De parochie Antonius van Padua vindt het gebruik van haar kerkgebouw voor concerten een passend nevengebruik, mits dit gebeurt met respect voor de primaire functie en het karakter van het gebouw. De primaire functie blijft daarbij altijd voorrang houden!Verschueren orgel


In de kerk staat een Verschueren orgel, dat in 2007 helemaal gereviseerd is. Werkelijk ieder onderdeel is door de handen van vakmensen en vrijwilligers gegaan. Na vele uren schoonmaken, repareren of vervangen is het orgel weer helemaal klaar om de vieringen te ondersteunen. Het orgel wordt dagelijks bespeeld door orgelleerlingen en het wordt gebruikt tijdens concerten.


Kerk huren voor concert


Een ensemble dat een flinke entreeprijs vraagt, betaalt een wat hoger tarief dan een gezelschap dat een lage entree vraagt. Bij hogere bezoekersaantallen wordt ook het tarief hoger. De parochie vindt dat redelijk. De opbrengsten voor de parochie komen geheel ten goede aan het kostbare onderhoud van het gebouw.

Informeer gerust naar de mogelijkheden. Stuur een mail naar Jan Bulte  concerten@avpnijmegen.nl

Restauratie Verschueren orgel


In september 2017 beschreef Berry van Berkum wat er tijdens de restauratie is veranderd/verbeterd aan het Verschuerenorgel.

Lees hier zijn volledige verslag.