Gebouw


Antonius van Paduagemeenschap Nijmegen


Het Gebouw


De Antonius van Paduakerk is ontworpen door Jos Margry (1888-1982). De eerste steen van de kerk werd gelegd op  4 april 1916 en op 20 juni 1917 werd het kerkgebouw ingewijd door bouwpastoor O‚ÄôReilly. Omdat een deel van het benodigde geld afkomstig was uit een fonds van een groot vereerder van de heilige Antonius van Padua, werd de kerk naar deze heilige vernoemd.


Bekijk hier een video van de Antonius van Paduakerk.


Kerk zonder torenOp de ontwerptekening is een toren voorzien, maar door geldgebrek is deze toren nooit gebouwd. Uiteindelijk werd besloten om het budget voor de toren te gebruiken voor de bouw van het parochiehuis.
MonumentDe pastorie, het parochiehuis en het kerkgebouw de Parochie Antonius van Padua zijn in december 2008 aangewezen als gemeentelijk monument. De parochie heeft in 2008 een dertiental glas-in-loodramen laten herstellen naar aanleiding van stormschade en de slechte staat van een aantal van deze ramen. De non-figuratieve ramen met een veiligheidsrisico zijn in 2008 geheel hersteld.Copyright 2014 Antonius van Paduaparochie Nijmegen