De Antonius van Paduakerk is ontworpen door Jos Margry (1888-1982). De eerste steen van de kerk werd gelegd op 4 april 1916 en op 20 juni 1917 werd het kerkgebouw ingewijd door bouwpastoor O’Reilly. Omdat een deel van het benodigde geld afkomstig was uit een fonds van een groot vereerder van de heilige Antonius van Padua, werd de kerk naar deze heilige vernoemd.
Op de ontwerptekening is een toren voorzien, maar door geld gebrek is deze toren nooit gebouwd. Uiteindelijk werd besloten om het budget voor de toren te gebruiken voor de bouw van het parochiehuis.
De pastorie, het parochiehuis en het kerkgebouw de Parochie Antonius van Padua zijn in december 2008 aangewezen als gemeentelijk monument. De parochie heeft in 2008 een dertiental glas-in-loodramen laten herstellen naar aanleiding van stormschade en de slechte staat van een aantal van deze ramen. De non-figuratieve ramen met een veiligheidsrisico zijn in 2008 geheel hersteld.
Een kruisbasiliek met een hoog opgaand schip en lagere zijbeuken. De kerk heeft dubbele transeptarmen; deze worden op de kruising met het schip overwelfd door een koepel met stervormig gewelf.
Het zevenzijdige koor heeft een kooromgang. Boven de kooromgang zijn luchtbogen aangebracht. Het koor wordt geflankeerd door twee kapellen, met driezijdige sluiting. Voor elke kapel is een zangbalkon aangebracht, dat geleed wordt door spitsbogen. De balkonnen worden afgesloten door een bakstenen ballustrade.
De kapitelen van de zuilen en bundelpijlers hebben hoofdzakelijk plantmotieven. Een aantal heeft beeldhouwwerk met de Evangelistensymbolen en één heeft het wapen van NIjmegen.