VEILING

 

Antonius van Paduagemeenschap Nijmegen

15 september veiling kunst en curiosa

 

Zaterdag 15 september houden we een veiling in de zaal van het parochiehuis. De opbrengst is bestemd voor de restauratie van het klokkentorentje.

 

Waarom?

We hebben toch al een geweldig leuke rommelmarkt, waarom dan ook nog een veiling? Om te beginnen kan een veiling een heel leuk evenement zijn, waar je mooie dingen op de kop kunt tikken. Op de overvolle rommelmarkt verdrinken echt leuke artikelen soms in de enorme hoeveelheid goederen. Ze kunnen niet altijd de aandacht krijgen die ze verdienen doordat ze niet opgemerkt worden. Soms krijgen ze dan ook niet de prijs die ze volgens liefhebbers en kenners verdienen. De markt en de veiling samen zouden een mooiere opbrengst voor het restauratiedoel kunnen krijgen. De veiling is een nieuwe uitdaging voor ons, we gaan het gewoon een jaartje proberen.

 

Wat willen we veilen?

We proberen mooie artikelen bijeen te brengen die echt de moeite van het veilen waard zijn. De drempel is dus hoger dan voor de rommelmarkt. Tevoren gaan we ze fotograferen en beschrijven. Tot aan de veiling bouwen we aan een catalogus die al die tijd op de website www.avpnijmegen.nl kan worden aangeklikt en bekeken.

 

Inbreng van goederen

Als je iets moois denkt te hebben voor de veiling, zoek dan contact met Antoon Janssen (tel. 06-49608216 / mail: antoonenpieta@gmail.com ) of met Jan Bulte (tel. 06-37300250 / mail: j.a.bulte@gmail.com).

 

We komen dan kijken en overleggen, we fotograferen het artikel en spreken wat af over brengen of halen. Inbrengers kunnen een suggestie doen voor een bodemprijs waaraan ze denken. Ook kunnen ze aangeven of ze het artikel terug willen als het niet verkocht wordt, of bijv. willen inbrengen voor de rommelmarkt van volgend jaar.

 

Tevoren bekijken

We kunnen ons voorstellen dat u de spullen van te voren eerst wilt bekijken. Dat kan steeds via de website of op de ochtend van de veilingdag.

 

Veiling: tijd, plaats en entree

De veiling vindt plaats op zaterdagmiddag 15 september 2018 om 14uur in de zaal van het Parochiehuis in de Van Slichtenhorststraat 81 in Nijmegen.

 

Entree is 2 euro; daarvoor krijgt u een consumptie (koffie, thee of jus d’O) plus een deelnemerskaart met een nummer. Onder dat nummer kunt u meedoen aan het bieden.

 

Gekochte goederen kunnen na afloop worden betaald en meegenomen.

 

Initiatiefnemers,

Antoon Janssen en Jan Bulte

15 september 14 uur

VEILING KUNST en CURIOSA !!!!

 

Van Slichtenhorststraat 81, Nijmegen

Copyright 2014 Antonius van Paduaparochie Nijmegen