Frans van der Lugt


Antonius van Paduagemeenschap Nijmegen


Uitgelicht    


De Nederlandse pater Frans van der Lugt is maandag 7 april 2014 tegen 8 uur (plaatselijke tijd) in de Syrische stad Homs vermoord. Gewapende mannen ontvoerden hem uit zijn woning en schoten hem met twee kogels door het hoofd. Dat heeft secretaris Jan Stuyt van de Nederlandse Orde van de Jezuïeten laten weten. .


Een Syrische activistengroep heeft de dood van de 75-jarige Van der Lugt bevestigd. Het zou gaan om een gerichte aanslag. Onder andere een gemaskerde man zou zijn klooster zijn binnengedrongen waarna verschillende schoten zijn gelost. Met de dood van Pater Frans als gevolg.
In memoriam Frans van der Lugt


Solidair met Homs - Beelden uit een dramatisch verscheurd Syrië;  beelden uit het belegerde Homs waar pater Frans van der Lugt, solidair met christenen en moslims, verblijft in een bijna totaal verlaten stad. Hij blijft echter op zijn post, vertrouwend op de goedheid van de mens. Wij kijken naar de beelden en voelen ons er volstrekt machteloos bij. Wat kunnen we doen? Maar niets doen is ook geen optie. We moeten toch, hoe dan ook in beweging komen al was het maar om in solidariteit stil te staan bij deze man en alle mensen in Homs en Syrië die lijden onder het al vernietigend en mens-onterend geweld. Dit doen wij door alle zaterdagen tot aan Pasen (dus tot en met 19 april 2014) van 16.15 uur – 17.00 uur een stille wake te houden.

Plaats van de wake: tussen Koningsplein en Marikenstraat.


Wij beraden ons over wat wij verder zullen doen en berichten u via deze website!


Lees hier het artikel van omroep Gelderland en luister naar het interview met Rob van Woerkom en Joop van Banning.-
Copyright 2014 Antonius van Paduaparochie Nijmegen