Diaconie


Antonius van Paduagemeenschap Nijmegen


Diaconie


Eén van de peilers van onze parochie is de diaconie. Wij vinden het belangrijk dat wij ons geloven ook laten zien in onze daden. We proberen dan ook ons steentje bij te dragen aan  het verbeteren van de leefsituatie van mensen die niet voluit mee kunnen doen in onze samenleving.


Zo organiseert de werkgroep diaconie bijvoorbeeld al jaren de kerstpakkettenactie waaraan inmiddels veel Nijmeegse kerken aan meedoen.


Ook worden er regelmatig voedselinzamelingen gehouden voor de Voedselbank.


Werkgroep Diaconie


De werkgroep Diaconie is een oecumenische werkgroep van de Antonius van Padua Parochie en protestantse Gemeente Sectie Stad, Maranathakerk.

Wilt u ook uw steentje bijdragen? Informeer naar de mogelijkheden bij Anneke Leisink,

T: 024-3225239.


Activiteiten


Kerstpakketten 2020 in aangepaste vorm

Sinds lange tijd maken wij kerstpakketten voor vluchtelingen die geen officiële opvang krijgen en voor cliënten van de Voedselbank.


Voedselbank

Twee keer per jaar houden wij  een grote inzameling van levensmiddelen voor de Voedselbank. Deze actie wordt – net als de Kerstpakkettenactie- vanuit onze werkgroep georganiseerd in een groot aantal Nijmeegse kerken.


Rommelmarkt 2020 niet ivm corona

Begin september organiseren wij een rommelmarkt. Mensen van beide kerken leren elkaar op een gezellige manier kennen. Bovendien brengt het ook geld op. Dit gaat voor de helft naar de kerk en de andere helft besteden wij aan een diaconaal doel.


Erwtensoep 2020 niet ivm corona

Tijdens de Zevenheuvelenloop verkopen wij zelfgemaakte erwtensoep. De totale opbrengst hiervan wordt gegeven aan Straatmensen voor Straatmensen. Een foto-impressie vindt u hier.


Naast deze grote acties worden er door het jaar nog een aantal andere activiteiten georganiseerd, zoals in de Veertigdagentijd een Vastenmaaltijd, een keer per jaar de verkoop van “eerlijke” producten uit de Derde Wereld en het vullen van rugzakjes met schoolspullen voor kinderen in Oost-Europa en Afrika.

Ook kunnen mensen die van breien houden dassen en sokken breien voor dak- en thuislozen. Deze worden in de kerk ingezameld en regelmatig naar de dak- en thuislozen gebracht.

U ziet, er gebeurt van alles en als u aan een activiteit mee wil doen: Graag!! U kunt contact opnemen met een van onze coordinatoren of een mailtje sturen naar: secretariaat@avpnijmegen.nl

Copyright 2014 Antonius van Paduaparochie Nijmegen