Feestweek

 

Antonius van Paduagemeenschap Nijmegen

AvP 100 jaar! Viert u met ons mee?

 

feestprogramma

Festiviteiten 100 jaar Antonius van Paduakerk

 

Vr 21 april 20.15 u Benefiet Concert*van orgel-jazz trio HOT met Berry van Berkum organist, Steven Kamperman rietblazer en Dion Nijland Bassist in de kerk.

 

Do 20 april, 4 mei en 18 mei 19.30 u-21.00 u Paduahuis met als thema: Gelijkenisverhalen: ‘Lees maar, er staat niet wat er staat’, ter voorbereiding op de presentatie van het Parabelboek op 15 juni. In het Parochiehuis.

 

Vr 12 mei 19.30 u, Za 13 en Zo 14 mei 11.00 u 'Kunst uit de buurt'*. Buurtgenoten exposeren hun kunst in de kerk.

 

Do 15 juni 19.30 u Presentatie parabelboek ‘Opnieuw gelezen’

door Rob van Woerkom i.s.m. boekhandel Augustinus, in het Parochiehuis.

 

FEESTWEEK

 

Zo 18 juni, 10.00 u Eucharistieviering met pastores Jan Zuiker en Kees Megens. Tijdens de viering worden de resultaten van het project Kleur je leven gepresenteerd.

Na afloop Receptie, Presentatie fotoboek van de kerk in Parochiehuis.

 

Zo 18 juni, 20.00u Concert Maqam in de kerk.

 

Di 20 juni 18.00 u Eten met de buurt i.s.m. Wij’deWereld. Buurtgenoten zijn van harte welkom om samen te eten. Bij mooi weer eten we buiten, anders Parochiehuis.

 

Vr 23 juni 20.00 u Benefietconcert Kamerkoor Mnemosyne* in de kerk.

 

Za 24 juni 20.00 u Feestavond met musical: ‘Het cafeetje aan de hemelpoort’ voor en door parochianen, in het Parochiehuis.

 

Zo 25 juni 10.00 u Slot Eeuwfeest met Eucharistieviering door bisschop De Korte. Daarna lunch voor parochianen en feestelijke overhandiging donatie aan de Kleurfabriek.

 

* = collecte voor de kleurfabriek

Parochiehuis: Van Slichtenhorststraat 81 Nijmegen

Kerk: Groesbeekseweg 96 Nijmegen

 

Kijk ook op onze Facebookpagina: www.facebook.com/avpnijmegen

 

Opnieuw gelezen

 

Op 15 juni 19.30 wordt het parabelboek ‘Opnieuw gelezen’

gepresenteerd. Diverse auteurs, waaronder Paul van Tongeren, bisschop De Korte en vanuit onze locatie Albert Meijer, Noortje ter Berg, Joka Feenstra en Rob van Woerkom, hebben de aloude parabels 'opnieuw'gelezen en geven hun kijk op deze verhalen. Kunnen die dwarse teksten van de nieuwtestamentische parabels alsnog herkenbaar geplaatst worden tegen het licht van hedendaagse situaties? Kunnen ze ons inspireren bij politieke en maatschappelijke keuzes?

Het boek wordt gepresenteerd i.s.m. boekhandel Augustinus.

Benefiet Mnemosyne

 

Kamerkoor Mnemosyne is vaste gast in de AvP. Al jarenlang geven zij concerten in onze kerk. Daarom hebben wij hen gevraagd voor een benefietconcert; toegang gratis en na afloop is er een deurcollecte voor De Kleurfabriek.

 

Vrijdag 23 juni om 20.00u zingt het koor o.a. de Chichester psalms van Bernstein.

 

 

Jazz-benefiet 'HOT'

 

Op vrijdag 21 april om 20.15 swingt het in de kerk! Het orgel-jazz trio HOT met onze vaste organist Berry van Berkum op orgel, Steven Kamperman rietblazer en Dion Nijland Bassist improviseert - speelt jazz.

 

Toegang gratis, Na afloop is er een deurcollecte voor de Kleurfabriek.

 

Eten met de buurt

 

Samen eten is gezellig. Je leert elkaar op een andere manier kennen. Daarom gaan we, geinspireerd door Buurt aan tafel, samen met buurtgenoten eten. Op dinsdag 20 juni om 18.00 u. Bij mooi weer eten we buiten, anders in het Parochiehuis.

 

U moet zich hiervoor opgeven; meer informatie volgt.

'Kleur je leven'

 

Het project 'Kleur je leven' is een samenwerkingsproject voor en door jongeren. Een van de doelen van het project is dat scholieren en jongeren met een vluchtelinge achtergrond samen in contact komen. Dat ze proberen samen te communiceren, te praten en te schilderen. Mogelijke onderwerpen zouden kunnen zijn: Wat betekent vriendschap voor jou? Of, hoe ga je om met je vrije tijd? Hoe ziet je toekomst eruit? Wat zijn je angsten en twijfels. Door samen te schilderen en te praten, zo goed en kwaad als het gaat, soms met handen en voeten hopen we dat ze meer inzicht krijgen in elkaars kleurrijke leven.

KUNST UIT DE BUURT IN DE KERK

 

Expositie van professionele- en amateurkunstenaars die zich verbonden voelen met of wonen in de buurt van de Antonius van Paduakerk. Er worden schilderijen, keramiek, houtsnijwerk, beeldhouwwerken, houtbewerkingen en andere kunstvormen tentoongesteld.

 

Vrijdag 12 mei, 19.30–21.00 uur Opening expositie rond 20.00 u door Paul Keijsers met orgelspel op het vernieuwde Verschueren orgel.

Zaterdag 13 mei, 11.00 – 17.00 uur De middag wordt rond 15.00 uur opgeluisterd met muziek van de ‘Groosbrothers’.

Zondag 14 mei, 11.00 – 17.00 uur De expositie wordt afgesloten rond 16.30 uur met zang van het ‘Borneokoor’.

Jubileumboek

100 jaar AvP

 

Ter gelegenheid van het jubileum is een prachtig fotoboek samengesteld met foto's van met name het interieur van de kerk. Het boek wordt gepresenteerd na afloop van de feestelijke openingsviering op zondag 18 juni. U kunt dit boek ook aanschaffen. Informatie volgt.

Musical 'Het cafeetje aan de hemelpoort'

 

Traditiegetrouw wordt bij jubilea in de AvP een musical door en voor parochianen opgevoerd. Bij het eeuwfeest kan een musical dus niet ontbreken!

 

Zaterdag 24 juni 20.00 u met na afloop feestavond in het Parochiehuis.

Copyright 2014 Antonius van Paduaparochie Nijmegen